Activiteiten

Vrijdag

Vrijdag in het teken van diverse masterclasses en workshops voor schilders. Deze zijn onder begeleiding van professionele kunstenaars. Kunstenaars met naam en faam zijn vastgelegd voor masterclasses: Jon Gardella, Sam Drukker, Jan van Loon en Aldrik Salverda . Masterclasses en workshops zijn buiten en binnen. Zo zal er een masterclass zijn in de natuur, verzorgd door Jan van Loon, in samenwerking met Staatsbosbeheer op locaties schilderen op pontons op het Leekstermeer. Workshops zijn ook binnen, zo wordt er, onder begeleiding van Sam Drukker, geschilderd naar model in het atelier van de TSR ( Teken en Schildergroep Roden) en in de bovenruimte van K38 zal Aldrik Salverda de geheimen van grafiek onthullen. 

Buiten gaat de wereldwijd bekende beeldhouwer Jon Gardella met z’n deelnemers aan de slag met behulp van een model

 

De masterclasses zijn zowel voor professionals als amateurschilders . U moet om te kunnen  deelnemen zich vooraf inschrijven via deze website.  De kosten voor deelname zijn €. 35, 00 p.p. Indien er gebruik gemaakt wordt vanbernnmodel is dit € 45, 00. Dit is inclusief consumpties, maar u moet wel u eigen materiaal meenemen.

Vrijdagavond:

Vrijdagavond 1 september: Opening WAT 'N KUNST FESTIVAL
m.m.v. Geert Pruiksma, die met u praat over zowel het belang van amateur als professionele kunst, aanvang 20 .00 uur
21.00 uur: Kunstenaarsbal m.m.v. Marike Schepers Ensemble. Iedereen is welkom,  als u kunst maakt, kunst een warm hart toedraagt of gewoon als u een leuk bal wil mee maken.
Marike Schepers is geboren op 9 april 1975. Muziek maken is altijd een gegeven geweest. Zingen in de keuken, in de badkamer enz, enz. Ze is begonnen met het bespelen van de dwarsfluit maar daar kon ze zich maar gedeeltelijk in thuis voelen. Dansen en zingen waren haar eigenlijke passie. Vanaf haar zestiende is ze begonnen met bandjes en net in die tijd kwam ze met haar familie te wonen en werken in een bluescafé, waar ze pas echt in de gaten kreeg wat muziek beleven was.
Na een omzwerving via de PABO kwam ze op het conservatorium terecht en heeft ze zanglessen gevolgd bij Floor van Zutphen, Deena de Rose en Francien van Tuinen. Haar hart ligt bij de soul/funkmuziek, haar interesse is uitgebreid met jazz en aanverwante stijlen. Op het moment zingt Marike in verschillende popformaties, daarnaast heeft ze met 2 andere zangeressen en een pianist een close-harmony project en speelt zijn tijdens het kunstenaarsbal van het Watnkunst festival met haar ensemble.
Toegang gratis !

Zaterdag

Deelnemers Kunst Demonstratie middag 2 september, 13.00 tot 17.00 uur, in Roden

Een middag waarop we het publiek willen laten zien hoe de kunstenaar aan het werk is.
Bedoeld voor kunstminnend publiek maar vooral ook om kunst breder onder de aandacht te brengen van niet-kunstkenners. Om hen te verleiden om naar het plein te komen en naar de demonstraties te kijken hebben we tijdens de middag een optreden van Ellen te Damme en Sanneke van der Meulen. Ze zullen solo optreden maar ook met  de bekende brassband de Bazuin uit Oenkerk. Al met al veel gezelligheid, muziek en kunst op het plein.
De volgende kunstenaars hun medewerking toegezegd:
    •    Artak, carving,  Antje Cazemier, Donderen
    •    De schilders van  Drents Portret met portret schilderen
    •    Tanja Hommes en collega’s, bodypaint als kunst, Altena
    •    De Steengroeve, beeldhouwen, Zeijen
    •    Grafisch museum, grafische technieken, Groningen
    •    Sorayda da Castro met  collega, airbrush in de kunst, Zwolle
    •    Jelmer Zwaan, carving, Nijensleek
    •    Grafisch Centrum, Zeefdrukken, Groningen
    •    Jolande van Luijk, Fibreations, textiele werkvormen, Peize
    •    J.D. Bus, digitale kunst, ism bibliotheek en K38
    •    Demonstratie TSR, Teken en Schildergroep Roden, Mont Martre hoek
    •    Jehannes Hibma, beeldhouwer, Wommels
    •    Angelien Coco Martin, boetseren
    •    Ellen ten Damme, zangkunstenaar
    •    Sanneke van der Meulen, cabaretière zangeres
    •    De Bazuin, Oenkerk, brassband

 

Voor kids : zaterdag middag "jouw.buzz"

Zondag

    •    Grote Kunst markt: locatie op de Brink en deels de Norgerweg. We gaan vorm geven aan een totaal nieuwe Kunstmarkt, waarin de voormalige Kunst & Keramiekmarkt opgenomen wordt. Er is een selectiecommissie samengesteld, die uit het aanbod van standhouders een gevarieerd deelnemersbestand moet selecteren. 
    •    Verdeeld over de Markt zijn er kleine muzikale intermezzo’s van studenten van het Prins Claus Conservatorium, die samenwerken met studenten van de kunstacademie Minerva, onder de naam “Jong”.
    •    De Kunstmarkt wordt afgesloten door een ’walking dinner’, een kookKUNST proeverij in 8 omliggende Horecabebedrijven.  Opgave voor walking dinner kan via deze website, kosten €.20,00 per persoon. Kaarten zijn binnenkort ook te koop bij de deelnemers en op de Albertsbaan en de Brink in de kraam van Watnkunst, zolang de voorraad strekt, er is een maximum aantal deelnemers
    •    “Pimp Your Village” en “Cultuurreporters”. Tijdens de kunstmarkt worden de resultaten van basischoolleerlingen getoond van het project “pimp your vollage” en de resultaten van het jongeren project “Cultuur Reporters”.
    •    Concert Fuse, afsluiting van het festival,  “Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. Het energieke zestal speelde zich het afgelopen jaar in de kijker met optredens bij onder meer Podium Witteman, Radio 4 en De Wereld Draait Door. Kaarten à €,20 (incl. pauze konsumptie) verkrijgbaar via de website en de kassa van theater Winsinghhof.
Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie. In de ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Enkele recente hoogtepunten zijn optredens op SAIL, de Robecoserie van het Concertgebouw, festival Wonderfeel en een eigen podium op Festival Classique. Op 2 september  staan ze nog voor tienduizenden belangstellenden te spelen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, zondag3 september dus in theater de Winsinghhof, ter afsluiting van het van het Wat 'n Kunst Festival
Met ruim vierhonderd optredens sinds hun oprichting in 2012 is het podium voor Fuse dé plek geweest voor experiment. Hun debuutalbum Studio bevat de muziek die de groep na die periode het meest is bijgebleven en Fuse heeft gevormd tot wat het nu is. Op het album staan eigen bewerkingen van Bartók en Shostakovitsj, muziek van Nils Frahm en Frank Zappa en nieuw werk van de Nederlandse componisten Tom Trapp en Jacob Ter Veldhuis.
Fuse:
Tobias Nijboer – contrabas
Mascha van Nieuwkerk – cello
Julia Philippens – viool
Daniel van Dalen – percussie
Emma van der Schalie – viool
Adriaan Breunis – altviool

Fuse music ensemble